funderingar

plastkassar i affärerna.. det står ofta på dom t.ex. 69 öre till ett eller annat välgörande ända mål.
men är det någon som någonsin har hört hur mycket alla dessa kassar har dragitt ihop och att pengarne verkligen har kommit fram? som småbarnsfamilj måste man ju skänka en massa pengar till välgörande ända mål, för åtminstonne jag är och handlar flera ggr/veckan, alltid är nånting slut :( och gör man inte som jag har man lyckats planera väldigt bra, man storhandlar, vilket jag oxå gör o då blir det ju oxå en massa kassar...
alltså skänker jag ju pengar till välgörande ändamål iaf, så nu känner jag mig mycket bättre med ens :)


vet att jag inte har skrivit på ett tag

har vart jobbigt nu ett tag, känns som om det inte finns nån tid till nått, jag hinner inte med allt jag ska göra.

saker som ska göras innan jul:
  1. gå på luciatåg på dagis
  2. bvc med båda flickorna

  3. städa toaletterna
  4. få bort all tvätt
  5. göra klart älgarna som är ritade av linas händer och fötter
  6. göra klart morfars julklapp
  7. börja göra mormors julklapp
  8. köpa julklappar åt bror1, bror 2 och bror 3 och styvbror och lillesyster
  9. köpa julklapp åt ebba
  10. kanske köpa nått mer åt lina
  11. skriva färdigt åt minstone denna skol uppgift
  12. helst iaf en till
  13. fara till svärfar o skriva ut foton till morfars julklapp och hämta ved o gubben skulle fixa med mondeon
  14. just ja måste ju baka andra pepparkaks degen
  15. jämna till mitt hår
  16. julgranen måste ju upp oxå

potträning och julstök

nu har min lilla tös börjat gå på pottan, äntligen. hon är utan blöja då hon är hemma:) men oftast kommer det ju inte i pottan än så länge så mamma får en massa tvätt i stället. men det gör inget, är sååå STOLT över henne ändå.
hoppas hon är helt torr på nätterna oxå innan hon är två o ett halvt.
det blir ganska dyrt att ha två blöjbarn hemma:(

lillan traskar omkring ganska bra nu, hon kryper väldigt sällan nu för tiden, vilket resulterar till att hon bara ramlar omkull när hon börjar bli trött:( men det är såå sött då hon tultar omkring:)

har snart julstädat klart, går ju inte så fort med dom små hemma o man ska gå igenom alla skåp och tvätta element och fönster och så.

I morgon kommer min mormor och morfar hit. dom måste vara världens bästa morföräldrar. dom ställer alltid upp då jag behöver hjälp, tror inte dom har sagt nej en enda gång då jag har frågat dom!! förra veckan kom hon o sydde gardiner åt mig och nu ska hon hjälpa mig att baka lussekatter, har inte gjort det på 10år säker så jag tror inte att jag skulle lyckas själv om jag försökte. Det är ungefär 8,5mil enkel väg för dem att köra hit, fattar inte att dom alltid kommer!!
jag och min mormor har båda två väldigt starka viljor, jag försöker verkligen att inte snäsa åt henne varje gång hon är i min närhet, men det går som inte, alltid stör jag mig på nått hon säger, ska ju inte vara så... å när hon ändå är så snäll. hoppas att det går bättre i morgon, för jag vet ingen bättre lärare än min mormor, hon har lärt mig massvis med saker som är bra att kunna.

tänkte att jag skulle baka pepparkakor med Lina under helgen så jag var och köpte färdig deg igår, mormor hade säkert kunnat visa mig hur jag gör det oxå. hmm kom på det. jaja men nu är det ju köpt iaf. får se hur det går att baka med barnen, sist jag bakade med lina hälde hon hela mjölpåsen upp och ner på köksbordet så det var mjöl överallt, fick slänga både hennes o mina kläder i tvätten och givetvis hade dammsugaren just gått sönder så jag fick skura upp allt mjöl, vilket inte var det enklaste när man dessutom var tvungen att försöka hålla borta barnen så dom inte skulle kliva i det o dra med det i resten av huset.

Lina ja hon är full av upptåg, som emil i lönneberga typ, hoppas hon lugnar ner sig lite när hon blir äldre, annars blir jag väll gråhårig innan jag fyller 30.

hujja 30 nu var jag o tänkte på det igen, tycker inte att jag behöver  bli så mycket äldre, det räcker nu!!
23 är alldelens lagom ålder eller ok jag kan sträcka mig till 24 det är ju ändå bara 4 månader kvar till det

Ebba ska börja på dagis den 14/1 så då e de inskolningsdags, hoppas det går bra, vill ju inte sätta henne på dagis redan, hon är ju sååå liten.. men jag måste om jag ska få nån ordning på mina studier, ligger såå mycket efter hela tiden..

Gällevare!!
min man funderar på om vi ska flytta dit då han har kommit igång med jobbet ordentligt.. vet inte om jag vill, är ju sååå långt överallt därifrån. men skulle vara skönt o flytta närmare en stad så man kan handla ordentligt iaf, o ta sig nånstans, men ändå.. de e ju så i lappmarkena som det kan bli och jag kommer ju att sakna mitt hus:( men skulle vara skönt att björn kom hem i normala tider och kunde umgås mer med flickorna. O vad jag är tvehågsen, eller vad de nu heter.. hehe försöker ju använda fina ord ibland iaf.

jaja nu ska jag plugga lite och sen gå o sova så jag orkar upp imorgon o föra lina på dagis, mormor o morfar kommer nog kring 11 i morgon, måste ha hunnit få lite värme här hemma innan det så att bulldegen jäser oxå, men jag brukar ju vara såå seg på morgonen. sällan att vi kommer iväg i tid, får väll ställa klockan eller nått.

tjillevippen

fick bilder av svärmor för nån dag sen

image6image7image8image9image10fick bilder av svärmor för nån dag sen


mina söta små älsklingar:D

Fin bild jag fick av svärmor på Lina!!

Fin bild jag fick av svärmor på Lina!!

Ebbsan

375428-5

fick även den av svärmor för nån dag sen:)

RSS 2.0