så har det nästan gått en månad..

sen jag han skriva nått sist.  jag har haft hyffsat fullt upp. ebba har börjat inskolning på dagis vilket inte har gått såå jätte bra. första veckan var hon där mån-ons var av vi kom försent två dagar. sen vart det regn o slask o jag tog mig ingenstans med vagnen*grr* förra veckan vart oxå mån-ons sen var det snöstorm o på fredag fick vi skotta hela förmiddagen för att komma ut. var snö upp till mina knän mellan bilarna o  bakom soptunnorna återigen *grrr*
så tänkte det skulle gå bättre denna vecka men inte de. veckan börjar med snoriga barn+ feber o nu har ebba kräkts hela kvällen. hoppas dom hinner gå nått alls på dagis denna vecka. men mest troligt inte. jag får väll magsjuka i slutet på veckan så jag ändå inte kan gå nånstans.

var ut i lördags. B tyckte jag kunde gå för han var tvungen o vara hemma då han hade sin äldsta dotter hos oss. låg på soffan o tyckte synd om mig själv hela dagen igår. det är INTE värt att dricka alkohol om man ska bli så sliten. är trött fortfarande o kl är snart 23 å det är måndag!!!

funderar på att starta eget. ringde arbetsförmedlingen men jag får inge bidrag av dom om jag inte är arbetslös i tre månader först o jag får iaf inte nå speciellt mycke pengar eftersom jag är under 25 och inte har fått a-kassa nångång. *grrr* fär försöker man hitta på nått o göra o ordna upp sitt liv men man får tydligen inte det för sveriges lagar. tycker dom alltid gör så att folk som har fött barn tidigt o inte hunnit jobba ihop nån a-kassa får lida. får inga jobb för jag har ingen utbildning och inget körkort. o hinner inte med pluggandet för barnen är ju sjuka stup i ett o ebba går ju inte på dagis ordentligt ännu o jag är ensam med dom jämt. vad tycker dom att man ska göra egentligen? vara utan pengar med två småbarn hemma.

hatar sveriges system. dom rika ska alltid tjäna på allt. dom tänker då inte på unga mammor över huvudtaget.

nä nu ska jag gå o hänga upp första lasset med tvätt, hör att tvätt maskin har stannat. måste dumpa in alla ner kräkta sängkläder. blir väll  o hänga upp allt på dörrar o sånt igen.

svärfar har iaf fixat en ny torktummlare åt mig, ska hämta den till helgen *såååå skönt* har vart utan torktummlare i ett år snart. de e bara tredje tummlaren jag får till detta hus o vi har bott här i tre år nu till våren:) snacka om o använda slut på grejjerna. iofs så har båda vart beggade oxå, så man vet ju inte hur mycke dom har blivit använda förut.

tack T för att du fixar såå mycke åt mig.*kram*

ha de alla ni som läser (inte för att ni är så många)



jädrans katt

jädrans katt

här försöker man vara lite smart o sätta granen mellan sofforna så barnen inte kommer åt den, men då e ju KF o klättrar i den i stället, få se om jag lyckas få den ståendes upprätt innan lördag annars får jag nog ta o plocka bort den....

Hyffsat pigg idag

har fått sova nästan hela natten ostört, sååå skönt.

ska ta o berätta om julen. den var lugn o stillsam när vi väl hade tagit oss iväg hemifrån. trotts att vi var 20 el 21 personer. firade den hemma hos min morbror. Alla börjar ju bli så stora nu så det blir inte så jätte mycke stoj o stim som förut.
öppnade julklappar hemma på morgonen, lina hade jätte stora ögon när hon såg julklapps högarna:) hon öppnade allt i en väldans fart medan ebba öppnade ett paket o lekte mest med pappret sen, efter mycke om och men hade vi iaf fått öppnat allt. jag trodde att vi skulle vara i haparanda kl. 2 som vanligt men icke, vi skulle ju vara där först kl. 4 så då fick man ju börja fixa lunch oxå hemma.

juldagen var vi hemma och tog det lugnt.

annandagen var vi oxå hemma.

den 27 var vi till svärfar och åt middag, björn var o skruvade lös nå bil delar. o sen lämnade vi barnen där en stund o var o köpte en jacka åt mig på mellandags rean.

den 28 var vi till happis, björn skulle lägga om till vinterdäck på km, sen var vi o handlade medan barnen var hos min mormor o morfar. köpte nya  skor åt lina, björn och ett par stövlar åt mig.

nyårsafton tog vi det lugnt hela dan, hade tagit en öl med T dagen före så var lite trött, på kvällen kom björns kompis (oxå T) hit o vi käkade kyckling o tog det lugnt o spelade TP, vid 12 gick vi ut på gården o kolla på alla andras raketer. sen kom T,I och K förbi. dom hoppade in i vårat TP spel o vi satt med det till kl. 3 innan vi vart less o gav upp.

annars har det inte hänt så mycke. eller jo förresten var till Mia i fredags o kollade film o pratade o tog det lugnt. var skönt o vara utan barnen o få prata med vuxna människor. var jätte kul o träffa gamla kompisar:D hoppas vi kan ta om det nångång..

idag tänkte jag försöka plugga lite nu när ebba ska sova middag, o sen städa lite innan jag måste hämta lina från  dagis. måste ju städa ser ut som ett katastrof område när barnen har lekt här, hade sååå ont i går så jag orkade inte göra nånting:( jädrans spiral har aldrig haft mens värk före jag satte in den.

ska ha Ebbas 1 års kalas nu på lördag o på fredag måste vi fara på bvc.

hej så länge, ni märker ju när jag hinner skriva nästa gång;)

har inte skrivit på ett tag igen

ska berätta om jul o nyår men inte nu, ska gå på affären först med barnen o sen ta o elda o ge dom små liven mat.

Lina tog av sig blöjan igen igår när hon hade bajsat så jag fick ett jäkla arbete, hela min plugg kväll gick åt till att skrubba säng o unge:(   fattar inte vad de e som är fel, varför hon gjorde så nu helt plötsligt igen. hon har ju inte gjort det på säkert ett halv år. men innan det var de 1-2ggr/dag 4-6dagar i veckan under 9 månaders tid:(
o ingen kunde hjälpa mig o säga vad det var för fel på henne. bm sa bara att ja du dom brukar inte göra de så länge dom flesta barn gör det i en period på 2-3 månader o slutar sedan. grrrr

hoppas detta bara var ett litet återfall o inget som kommer att fortsätta.

efter att ha skrubbat sängen försökte jag natta  Lina. hon somnade halv ett. då hade jag gett upp en timme tidigare o gått o eldat så vi inte fryser ihjäl på morgonen.

i morse var jag trött, har sovit dåligt, haft båda flickorna i mitt rum, Ebba dock i sin egen spjälsäng. är inte van vid att dom är där inne, men var ju tvungen så jag kunde vädra deras rum. Lina snurrar hela nätterna o andas tungt o drar av mig mitt täcke fast hon har ett eget. sen drömmer båda flickorna o gnyr i sömnen o ibland skriker dom.

allt detta resuleterade till att jag var som en zombie i morse. är det ännu oxå, skulle kunna sova läääänge. men orkade iaf inte gå med lina till dagis. så nu står hon o säger ut o öppnar grinden så jag måste ta o gå. skriver mer senare

RSS 2.0