HJÄLP!!!! idé torka!!!!

hjälp mig har idé torka. behöver en massa recept, vill inte äta samma mat längre som jag gör vecka in o vecka ut!!! (Får gärna vara STORA portioner) vi är ju ändå 4st o gubben äter säkert för två o så är det ju folk här ibland oxå:) (bra göra matlådor till jobbet åt gubben oxå blir ju billigare så)
dessutom behöver jag recept på massa smarriga saker, är det något jag tycker om så är det att baka men det börjar bli lite tjatigt på den fronten oxå...

kan sätta in lite av mina recept här snart, för även om jag är less på dom så är det säkert någon annan som oxå behöver lite idéer ibland:)

akuten!!

igår var nog världens otursdag.. var jätte trött så jag somnade en halvtimme på soffan medans lillan sov, var ju inte så jätte bra. lina hade hunnit hämta sin pensel o en kopp med vatten o målat soffan, TUR att det bara var med vatten o ingen färg.

sen så var jag ner i pannrummet o då hade hon fått tag på en kökskniv o skulle niva kex, suck. bara o plåstra om henne, hade fått ett pytte litet jack i fingret, dags o sätta knivarna väldigt högt upp, hon har lyckats få fram en stol o klättrat upp på diskbänken så hon nådde upp på micron var knivarna är i ett ställ.

inte nog med de så skulle hon klättra upp på en stol på kvällen o kolla ut genom fönstret o då ramlade hon givetvis o slog huvudet i elementet. trodde hon bara fick ont först så jag plockade upp henne o kände nått varmt på min kind, BLOD!!!! panik, hon hade fått ett jack i huvudet, torkade av det värsta så jag såg hur stort det var, ca 2 cm o glipade ca 1/2cm. ringde akuten. dom tyckte jag skulle komma in med henne. tur att I var här så han kunde köra in oss (ca 36km) jaha nu då jag har ju inga bilbarnstolar hemma. ringde K o frågade om ebba kunde komma till honom, det gick bra. ebba har inte sett honom så jätte mycke sen  hon var liten men han hade flickan hemma som går på barnens dagis så det hade gått bra iaf.  dom på akuten tyckte jag skulle försöka trycka ihop sår kanterna men det fick jag ju inte göra.

dom satte lite lim i såret på akuten ock tryckte ihop det, tog kanske en timme med allt väntande, dom hade det ganska hektiskt. läkaren en hyffsat ung kvinna var jätte snäll med lina o sa att hon nog var den duktigaste tjej hon någonsin haft in. lina sa inte ett pip då dom joxade med henne. Sen tyckte hon jätte mycke om linas ferrarijacka:D lina fick 2 klistermärken efter att allt var klart o hon var så nöjd så.

hon somnade på vägen hem o ebba sov då jag kom o hämtade henne, J hade hållt henne i handen tills hon somnade. Jätte gulligt då J bara är 2,5 år gammal:)

det hade blött lite ur såret under natten, hoppas det går att tvätta bort från sängkläderna. men lina har då inte gnällt på att hon har ont mer än just i morse då hon vaknade.

idag har jag börjat flytta om i köksskåpen, de e lite pyssel då jag saknar skafferi men jag tror jag ska få allt att rymmas. annars så har jag sytt lite knappar i barnens kläder som hade låsnat och dammsugit köket, ska ta o göra köket klart o så ska jag börja röjja i vardagsrummet, känner mig pigg idag för en gångs skull:D nu ska jag ta o ge lina lite lunch, hon har inge tålamod o vänta på att jag ska bli klar...

påsken!!

förra veckan var mina barn sjuka igen, var bara feber o förkylning denna gång.
påsk helgen har gått alldelens för fort. skulle fara till mormor o morfars stuga med barnen men det vart inte av för det var för mycke snö så det gick inte att ta sig dit:( synd för jag hade ju sett framemot det. så det vart o fara till mormor o morfar o käka påskmiddag. var jätte gott. revbensspjäl, fläskfile, hemlagad potatismos o sås o massa sallad o så efterrätt:) var propp mätt!! sen lämnade vi barnen där o var på ikea o djurmagasinet. köpte ett nytt halsband åt tusse( hon kom hem en dag utan sitt halsband:( ) torrfoder åt kattungar o så blötmat åt tusse. på ikea vart det en lampa till köket och en sån där stång som man kan hänga köksredskap på, jo o så tvättlappar till barnen.
efter det var vi till syrran o drack en kopp kaffe. sen o hämtade barnen o drack mer kaffe hos mormor o morfar.

i går måndag var vi till svärfar o lekte med barnen ute på hans gård, o så skruvade gubben loss en dörr från gammel audin som han skulle sälja till nån uppe på hans jobb. de var så hård skare så man inte sjönk överhuvudtaget när man gick uppe på snön. Lina hade jätte roligt o ebba ville bara gå in.

mina barn är som natt och dag. dom är inte lika varandra på nått sätt.. förstår inte hur två syskon kan vara så olika.

vi fick middag hos svärfar. var potatis o morötter i strimlor o så lök o skinka i tärningar som dom haft i ugnen med grädde. vet ej vad de var men gott iaf:) o så olika sallader till de då.

efter det var vi o badade bastu. Ved eldad:D helt underbart. älskar ved bastu det är helt annat än alla dessa el uppvärmda.

sen vart det till svärmor o hämta ved, eller hm ved o ved. det var deras gamla log golv som dom ville bli av med men det värmer ju vårat hus gratis:D vart en massa kvar där men det rymdes inte mer på vårat släp.. får hämta det sen när dom kommit hem från utlandet..

nu ska jag strax gå o hämta mina barn från dagis så jag har inte riktigt tid o sitta här o svamla längre. hinner ju aldrig skriva allt jag vill o hinner aldrig lägga upp det fint.ö blir bara o skrivaom det första jag tänker på.

var iaf en underbar helg o det känns som om vi kommer varandra närmare som en familj nu äntligen efter att ha glidit ifrån varandra hur mycket som helst det senaste året. allt kanske löser sig till slut. ser ett ljus längst bort i tunneln...


bilder från flickornas rum

 skulle verkligen behöva mer förvaring, blir ganska mycke saker med tre flickor i samma rum även fast ena bara är här då o då...

 den är målad på spjälsängen som står i vårat sovrum.


ååå vilken morgon!!!

vaknade i morse jätte trött.... gick in till flickornas rum o kollade varför ebba skrek, hon behövde ju givetvis byta blöja. tog upp henne o började kolla vart lina tagit vägen, hmm hon syntes inte till.
 nåja letar henne sen, blöjbyte först. kommer in på toaletten där jag har skötbordet, där står ju lina. hon var i fullfärd med att hälla ut mina lösnaglar på golvet och hon hade rivit sönder ALLA mina tamponger.
HJÄLP nu var det kris, ringde B på jobbet o berättade vad HANS BARN hade gjort. (det är hans barn då dom ställer till med saker:D ) nåja bad honom flytta över lite pengar på mitt konto, men han sa att han inte har internet dosan med sig.
hmm gick o kollade vid datorn, där låg det då ingen dosa. tånkte att barnen kanske har kommit åt den, började söka i köket o vardagsrummet.
Hittade ingen dosa.... ringde björn igen o sa att han får kolla sina jackfickor men han påstod att han inte hade den och hade lämnat den vid datorn i köket, fick ett smärre utbrott på honom för den låg ju inte där och nog borde han väll veta var han har lagt den.
kunde ju inte ens gå till dagis med barnen om jag inte fick byta tampong först *grr* 
mamma ringde upp mig o frågade om det var kris, ja sa jag vad tror du (B hade tydligen ringt henne) hon ringde iaf sin svåger som bor i närheten av mig o han sa att han skulle fixa de.
hittade tillslut nån jätte binda som jag hade kvar sen bb efter att jag födde ebba. det fick duga tills jag hade fört ungarna på dagis. K (mammas svåger) hade just vart till dagis iaf med flickan och var på väg till mig så han stoppade mig efter vägen. han hade ordnat de:D TACK!!!!!! min dag vart räddad helt plötsligt.
fortsatte leta B:s dosa när jag kom hem o var hittade jag den, jo i hallen i hans skruvar jacka.
undra hur den har hamnat där, men antagligen har antingen jag eller han stoppat den i fickan om barnen fått tag på den eller nått o sedan glömt bort den.

nu ska jag ta o dricka kaffe, äta frukost o sen gå ut o skotta klart taket på husvagnen o balkongen borde ju oxå skottas.. *pust* nåja har ju 3,5 timma på mig innan barnen ska hämtas från dagis igen.

Lina sa glatt hejdå idag när jag lämnade dom men Ebba började stört gråta, hoppas hon inte grät så länge. de e nästan jobbigare när det är den mindre som gråter än när det är den större:(

Amerikanska pannkakor

6dl mjöl
3msk margarin (smält)
3msk socker
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1krm salt
1 ägg
4 1/2 dl mjölk

blanda torra
sen ägget
sen smör
sen mjölken lite i sänder

smeten ska vara tjock
värm plattan och sänk sedan till 4:an (om ni har 1-6)
vänd pannkakorna då dom börjar bubbla

räcker till 4-6 personer
serveras med lönnsirap (jag brukar ha sylt)

mina barn älskar dom (mamma min oxå:) )


dagens händelser

vaknade i morse av att ha försovit mig. hade inte hört telefonen då den hade larmat*suck* nåja men vi han till dagis i tid iaf.
kändes mottigt o lämna barnen idag, dom skulle vara hela 5 timmar där:(  har inte vart ifrån ebba så mycke, det var väll därför. lina blev jätte ledsen då jag skulle gå, hon har varit det hela veckan, jobbigt, förstår inte varför har ju alltid gått så bra o lämna henne tidigare. vart bara ännu jobbigare. ebba bara sprang iväg och lekte hon iaf.

nåja kom hem o skottade av halva taket på husvagnen, sen gick jag in o käkade frukost, han inte göra det på morgonen. tänkte jag skulle unna mig frukost på sängen o läsa lite i en bok. har börjat läsa sagan om drakens återkommst och dom är sååå Bra. kan bara inte sluta läsa:) 
ögonen började gå igen på mig så jag ställde väckarklockan på kl 12 så jag inte skulle slösa bort hela min lediga tid.
vaknade halv 2 fan klockan hade inte ringt. jaja det var bara o klä på  sig och gå o hämta flickorna på dagis då...

kom till dagis o nu ville inte lina komma hem, men ebba kom o kramade mig så fort hon såg mig:)

så här såg lina ut då jag hämtade henne
image26image27

var ganska sött men inte kul o försöka få bort från hennes ögonbryn.

flickorna var jätte trötta när vi kom hem även fast ebba hade sovit på dagis. Lina har vi börjat prova ha utan att sova på dagis, hon somnar iaf på kvällarna nu o springer inte uppe till 10-11. de e skönt men jobbigt att hon ska vara så grinig på eftermiddagarna.

hade tänkt bada flickorna idag men det får nog bli imorgon i stället när björn är hemma. dom var sååå trötta, somnade redan halv 6 båda två. sen är det ganska jobbigt o bada dom själv för mitt betong golv där nere i duschen är ganska så hårt o ebba sprang iväg innan jag han hejda henne förra gången o halkade givetvis o satte sig på rumpan o slog sedan i huvet i golvet:( vilket inte var så bra, tur att hon inte slog i det så hårt. Och för er som undrar varför jag inte han hejda henne så var det för att jag tvättade ur schampot i linas hår just då, vilket inte är det lättaste när hon hatar det o lblir som en ål i famnen när man ska göra det.

jaja nu ska jag iaf ta o fixa tvätten o sen gå o lägga mig, är ännu trött fattar inte vad de beror på, om det inte är för att jag har dåliga blodvärden igen kanske, borde kanske trycka i mig lite järntabletter så kanske man blir piggare.

natti natt

Bilder på sjuklingarna



så ser det ut när barna är sjuka

men så här är det när dom börjar bli friska


bilder från ebbas 1år kals

ebba 1 år

Tårtan bakade min mormor för jag hade inte riktigt tid, synd att jag han skära i den

ebba 1år

födelsedagsbarnet

lina äter tårta

Fingrarna är som rötter, dom suger i sig näring:D
Det kallas väll inte kakspadar för inget!!

uppdatering äntligen

mina flickor var sjuka i 5 veckor!!!
först hade dom ju magsjuka båda två, sen fick ebba ögoninflammation. stackaren öppnade inte ögonen alls på 8dagar.. hon var jätte sur o grinig, försökte leka med henne men hon blev bara sur efter typ 2 sekunder då hon inte såg grejjerna. fick ha henne i famnen i stortsett hela tiden.
så efter typ 5 dagar skulle jag laga mat så jag satte henne på golvet med lite leksaker bakom mig i köket på mattan, helt plötsligt hör jag en duns, jag vänder mig om o kollar vad det var som hände o då hade hon rest sig upp o promenerat rakt in i en skåplucka!! efter den händelsen fick hon sitta i sin matstol då jag lagade mat. hur som helst så öppnade hon ögonen efter 8 dagar o så  försvann det röda o svullnaden på ögonlocket efter typ 3-4 dagar. skönt tänkte att nu kan jag ju föra dom på dagis igen men icke. flickorna fick feber o influensa. suck. dom var sjuka i ungefär en vecka bägge två. nu då nu kan jag ju föra dom på dagis. men nej inte de heller, ebba fick konstiga prickar på magen som ingen visste vad de var för något, dom försvann iaf efter 2 dagar så dom på sjukan trodde det bara var allergi mot någonting. men vad har varken dom eller jag en anning om.

Flickorna blev äntligen friska, vi var till luleå den första helgen dom var friska efter att vi hade hämtat deras storesyster från boden. i luleå så var vi o köpte tapeter o golv o lim o spackel o massa sånt och besiktade våran bil(jag räknar att fredag oxå är helg eftersom gubben kommer hem på torsdag kväll oftast).
fick massa små anmärkningar på saaben våran, hyffsat irriterande. sen var vi till happis och hämtade en såndär såg som man kan ställa in i olika vinklar(kommer inte på vad det heter just nu) och en kakelskärare, sen var vi till karungi o grattade minsta brorsan som fyllde 10år:) o käkade mat som morsan hade gjort och tårta. vart bara en snabb visit denna gång (ca 2 timmar) sen var vi till kalix och hämtade våran dator som varit på rep hos en kompis.

den helgen hade vi fullt upp, spacklade o slipade taket o väggarna i köket, sen slipade vi dom, kaklade, la in nytt golv , målade taket och skåpstommarna och tapetserade. vart riktigt nöjd. (ska lägga in bilder när jag hittar sladden) Detta var inte det lättaste med tre barn hemma, slipdamm typ överallt o passa så barnen inte var i färgburkar eller i lim eller spackel. min svärfar var iaf o la in golvet och T var o visade oss hur man kaklade. TACK!!!!

vart iaf färdiga med det under helgen men det blev inte så mycke sömn, jobbade till 2-3 varje natt:S

förra veckan har jag börjat inskolningen om från början med ebba på dagis eftersom den inte vart klar innan hon blev sjuk o sen var borta så länge. var där ons o tors från 9- 10.30 det gick bra.

under helgen var brorsan o hans tjej M här. var riktigt trevligt. tog det ganska lugnt, kollade film o spelade monopol på datorn:)

söndag var vi o grattade linas gudfar på 32års dagen. givetvis var jag tvungen o spana på linas gudmors mage oxå. (hon ska ha sin första i slutet på april:) så glad för deras del. men herregud vad babysjuk man blir då man ser alla dessa gravid magar överallt.

så denna vecka då. hmm har vart på inskolning igår och idag. igår vart det 9-10.30 och idag 9-11.30 efter dagis har vi vart ute på gården jag o lina (ebba har sovit i vagnen) o lekt o skottat snö o åkt i backen, har ju vart såååå fint väder.

så lite uppdaterat iaf. ska försöka hitta min kabel i morgon och lägga in lite bilder. även fast jag inte fått upp nå lister o så i köket ännu, blir nästa projekt då man fått lön igen:)

ha de gött

RSS 2.0